Pleasure (2021) – admir-o pe Sofia Kappel în primul ei lung-metraj

Suedeza Ninja Thyberg semneaza un prim lung-metraj in care rolul principal ii revine actritei Sofia Kappel. Filmul ne spune povestea unei tinere femei care activeaza in industria porno din Los Angeles.
Atunci cand Bella Cherry isi aseaza bagajele in Orasul Ingerilor, draguta blonda stie deja ce isi doreste. Semneaza la scurt timp un contract cu un agent in care isi da acordul pentru a filma scene sexuale explicite. In schimb, va fi remunerata cu suma de 900 de dolari, va fi gazduita intr-un apartament de lux in care va sta cu alte trei fete, la fel ca si ea, actrite in filmele pentru adulti: Joy, Ashley si Kimberly. Odata trecuta prima zi stresanta de filmari, Bella descopera ascunzisurile unei industrii in care ierarhia si accesul la celebritate sunt dictate de nivelul de hardcore practicat si de volumul de followeri de pe retelele sociale. Pentru a ajunge la aceasta performanta, o actrita trebuie sa se bucure de sprijinul uneia din cele mai cunoscute agentii din industrie. Drumul tinerei Bella va fi presarat de obstacole dureroase si de numeroase sactificii dar si de necesitatea de a prelua controlul.
Ninha Thyberg nu isi judeca personajele si reuseste sa ne ofere un film autentic si nemilos totodata (filmari, pregatiri fizice) si un parcurs fictiv (un scenariu scris de catre realizatoare si de Peter Modestij), excelent pus in scena, alternand scene din viata privata “normala” a tinerei Bella, impreuna cu colocatarele sale si secvente care capteaza realiattea cruda a acestei meserii practicate de un numar mare de tinere, din dorinta de a castiga bani multi.
Jucandu-se extrem de abil cu limitele suportabilului si voyeur-ismului, Pleasure este un film socio-melodramatic deosebit de realist, cu siguranta abrupt uneori dar infinit de modern cu privire la culisele unei industrii in care visele de a ajunge la glorie au un pret mare de platit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.