Ragnarök – trebuie să vezi acest serial norvegian de pe Netflix

Dupa tari precum Italia, Spania, Germania, Franta sau Danemarca, Neflix a dezvaluit si el serialul Ragnarök, incepand cu data de 31 ianuarie. Ocazia ideala de a afla mai multe despre mitologia nordica.

Cu platforma Netflix nu ai cum sa te plictisesti. Dupa serialele „The Witcher” sau „You”care au aparut in vacanta de Craciun, a venit randul unor noi sezoane sau seriale in ianuarie sau lunile urmatoare. Si lucrurile stau la fel se pare, si pentru luna februarie. Daca ai terminat deja sezonul 2 din „Sex Education” sau sezonul 3 din „Noile aventuri ale Sabrinei”, iata un nou serial care s-ar putea sa iti placa- este vorba despre Ragnarök.

In mitologia nordica, Ragnarök inseamna sfarsitul lumii si batalia finala dintre zei si gigantici. Magne, fratele sau Laurits si mama lor, s-au intors in Eda, un orasel din Norvegia pe care l-au parasit cu multi ani inainte, dupa moartea tatalui lor. Si la putin timp dupa sosirea in oras, Magne incepe sa aiba puteri ciudate.

Inspre sfarsitul lumii. Cu serialele sale europene, platforma Netflix ne-a distrat, amuzat si uneori surprins. Daca niciun alt serial nu poate depasi La Casa de Papel in ceea ce priveste succesul, avem de toate pentru toate gusturile- serialul fantastic despre sfarsitul lumii, „The Rain”, serialul mai lejer pentru adolescenti, „Elite” sau serialul care ne face sa ne punem serioase intrebari, „Dark”.

Cum ramane insa cu „Ragnarök”? In synopsisul sau, platoforma de seriale online lasa sa se inteleaga ca este vorba despre un show norvegian care prezinta un grup de adolescenti care trebuie sa faca fata unor uimitoare schimbari climatice care anunta sfarsitul lumii. Dar nu prea s-a vazut insa asta….

Da, serialul este inainte de toate destinat unui public adolescent. Da, are personaje cu puteri magice, personaje negative si personaje bune. Dar, din pacate, nu ne va invata nimic despre mitologia nordica.

Serialul este centrat pe Magne, un adolescent dislexic, nu foarte popular. Atunci cand se intoarce la Eda, oraselul copilariei sale, isi va descoperi puteri uimitoare si va ajunge sa fie amenintat de una din cele mai puternice familii de aici. Iar problemele adolescentilor, cu iubirea mai ales, vor inlocui repede latura mitologica. Dar asta nu inseamna ca episoadele sunt plictisitoare.

Serialul nu este deci o deceptie totala, nici o reusita, insa. Regretam ca mitologia nu este explorata asa cum trebuie dar poate ca adolescentii il vor aprecia la justa sa valoare.

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *