Router Pregatit Pentru O Casă Inteligentă: CES 2017

Symantec este o companie cunoscuta in special pentru faptul ca se afla in spatele antivirusului Norton. La CES 2017 au prezentat ca se pregatesc sa intre in domeniul hardware pron Norton Core.

In esenta acestui proiect este un router ce ofera securitate sporita pentru toate dispozitivele din casa ce au nevoie de conexiune la internet. In ziua azi avem foarte multe gadget-uri, iar software-ul de pe PC nu le poate apara de atacurile malware. In acest caz intervine Norton Core ce promite encriptarea datelor, update de securitate facut in mod automat si un lucru foarte important, este capabil sa ia masuri proactive in cazul in care un dispozitiv ajunge sa fie infectat cu vreun tip de virus.

Router-ul Norton Core poate fi controlat foarte usor prin intermediul unei aplicatii dedicata pe smartphone-ul personal. Aici o sa primiti diferite notificari, informatii legate de dispozitivele conectate la internet, poti seta ca internetul sa fie oprit pe o anumita perioada de timp (acesta optiune este folositoare atunci cand plecati in vacanta sau cand nu locuieste nimeni in casa dumneavoastra), controlul parental.

Norton Core dispune de: dual-band pe 2.4 si 5 GHz, viteze de pana la 2.5 Gbps, procesor dual-core la 1.7 GHz. Legat de aspectul acestui router care am uitat sa il specific pana acum, este unul miraculos, putin intalnit pana in prezenta la un router. Designul ales este dom geodezic in miniatura (mai exact o sfera cu colturi sau o sfera formata din mai multe triunghiuri).

A fost lansat spre comercializare in Statele Unite ale Americii la pretul de 200 de dolari in procesul de precomanda. Faptul ca acest router este dotat cu antivirus care protejaza toate gadget-urile conectate la internet este un lucru eficient pentru ca riscul ca dispozitivele tale sa fie infectate sunt minore.

In concluzie, acest router este potrivit pentru orice tip de casa, nu doar pentru una inteligenta sau bine mobilata.