Samsung A Găsit O Soluție Pentru Ca Telefoanele Galaxy Note 7 Să Nu Mai Ia Foc

Cei de la Samsung se confruntă cu una dintre cele mai mari crize de imagine din istoria companiei după ce mai multe telefoane Galaxy Note 7 au luat foc sau au explodat în timp ce se aflau la încărcat. Momentul în care se întâmplă acest lucru este unul cât se poate de nepotrivit, la doar câteva zile de lansarea noului iPhone.

În acest context, Apple se aşteaptă la cele mai mari încasări din ultimii ani în timp ce Samsung a pierdut deja 14 miliarde de dolari din capitalizarea bursieră după ce a anunţat că va stopa vânzările noului model pe termen nelimitat.

Odată cu anunţarea stopării vânzărilor telefoanelor Galaxy Note 7, Samsung a anunţat că va remedia problema şi va înlocui toate telefoanele vândute deja, la nivel global. Acest moment a reprezentat recunoaşterea oficială a problemei.

Până atunci au existat şi opinii potrivit cărora Apple ar încerca să îşi denigreze competitorii dar acestea se bazau doar pe coincindenţa dintre momentul apariţiei primelor informaţii cu telefoanele Galaxy Note 7 care se aprind în timp ce sunt la încărcat şi cel a lansării noului iPhone.

Se pare că Samsung ar fi găsit o soluţie prin care consumatorii s-ar afla în siguranţă fără să fie nevoiţi să îşi schimbe telefonul, cel puţin în Corea de Sud.

Telefoanele sud coreenilor ar urma să primească un software update care va limita la 60% capacitatea de încărcare a bateriei. Acest lucru se va întâmpla începând cu 20 septembrie, adică la doar o zi după ce Samsung ar trebui să înlocuiască telefoanele.

Măsuri similiare ar putea fi luate şi în celelalte ţări în care au fost vândute telefoanele Galaxy Note 7. Până în prezent au fost vândute 2,5 milioane de unităţi pe zece pieţe din întreaga lume. România nu se află printre acestea însă nu este exclus să existe români care să fi cumpărat deja acest model de telefon.