Secretele bunicii pentru îngrijirea părului și a pielii

Pentru a arăta întotdeauna spectaculos, femeile își îngrijesc în mod regulat pielea corpului și a feței, își răsfață părul cu măști, balsamuri. Multe femei cheltuiesc o grămadă de bani și timp pentru a se îngriji singure, pentru a merge la saloanele scumpe de înfrumusețare, pentru a se duce la cei mai buni cosmeticieni, stilisti, artiști de machiaj etc.

Dar ce să facem în aceste cazuri, dacă situația financiară este instabilă și nu există posibilitatea de a aloca o anumită sumă pentru îngrijirea pielii și a părului? Principalul lucru nu este să te superi ci să nu renunți. Din orice situație găsiți o cale de ieșire. În acest caz, rețetele de la bunica vor veni in ajutor, iar ele sunt interesante, deoarece bunicile și mamele le-au folosit și au observat că majoritatea arătau bine fără a cumpăra produse cosmetice, deoarece acestea nu erau adesea disponibile în magazine.

Benzi de curățare faciale

Porii înfundați (punctele negre) pe piele nu arată plăcut din punct de vedere estetic. Unele fete suferă de această problemă, chiar daca au depășit adolescența și au acordat o atenție sporită îngrijirii pielii feței. În acest caz, este necesar să vă revizuiți dieta și să acordați o atenție deosebită curățării regulate a feței și a mijloacelor utilizate. Ecologia proastă este, de asemenea, una dintre principalele cauze ale problemelor feței. Nu uitați să aplicați echipament de protecție pe piele.

Pentru o curățare mai profundă a pielii de pe nas, cosmeticienii recomandă utilizarea unor benzi speciale. O alternativă excelentă la aceste produse industriale este reprezentata de o mască de gelatină. Pentru o sesiune de infrumusețare veți avea nevoie de două produse: lapte de vacă și gelatină. Combinați laptele cald cu gelatina, amestecați bine și puneți recipientul cu aceste produse în cuptorul cu microunde timp de aproximativ 15-20 de secunde. Se amestecă din nou compozitia și se răspândește peste zonele cu probleme folosind o perie specială sau pe cea pe care o folosiți pentru a aplica baza tonală. Încercați să aplicați un strat uniform. Scoateți masca de gelatină când începe să se usuce, cu o mișcare constantă, pornind de jos în sus. La sfârșitul procedurii, spălați-vă fața cu apă caldă.

Laminarea părului la domiciliu

Un par moale, curgator, matasos, ce ar putea fi mai atractiv? Acesta este efectul procedurii de laminare cunoscut tuturor. Dar nu fiecare fată își poate permite să plătească pentru aceasta procedura. Unele femei refuza aceasta procedura de laminare facuta la salon, deoarece în timpul procedurii sunt utilizate soluții care includ substanțe chimice care afectează negativ starea părului. Oferim o alternativă: o metodă ieftină, dar destul de eficientă, care constă în aplicarea unei mase gelatinoase pe păr.

Pentru prepararea amestecului, veți avea nevoie de urmatoarele produse: apă fierbinte (2,5 linguri), gelatină (1 lingură) și balsam, pe care de obicei îl includeți în îngrijirea părului. Este de dorit ca compoziția balsamului să includă cantitatea maximă de ingrediente naturale.

Se măsoară gelatina și se umple cu apă. Așteptați ca produsul să se umfle. Adesea, durează 15 minute. Amestecul trebuie să fie destul de gros. Adăugați putin balsam și amestecați-l. Masca de gelatină este distribuită ușor pe firele de par. Nu uitați că părul trebuie să fie curat și ușor umed.

După aplicare, amestecul trebuie izolat. Mai întâi împachetați capul cu folie de plastic sau cu o pungă, apoi puneți peste acesta o pălărie sau o eșarfă. Masca se recomandă să fie lăsată o perioadă lungă de timp: 1,5-2 ore. Aproximativ 15-20 de minute înainte de clătire, puteți încălzi buclele cu un uscător de păr. Acest lucru va spori considerabil efectul. Clătiți masca de gelatină cu apă caldă și bucurați-vă de rezultat. Crede-mă, efectul te va surprinde plăcut!

Cacao pentru pielea cu aspect de coaja de portocala

O ceașcă de ciocolată caldă, o pătură caldă moale și un film vechi despre dragoste, ce ar putea fi mai plăcut într-o seară friguroasă de iarnă? Ciocolata fierbinte nu este doar o băutură gustoasă si sănătoasă, ci si o unealtă folosita in saloanele de infrumusetare. La urma urmei, această mască poate fi usor de facut, chiar si acasă.

Pentru a pregăti masca vor fi necesare apă caldă (400-450 ml) și cacao fără aditivi. Se încălzește apa și se toarnă treptat cacao acolo. Nu uitați să amestecați în mod constant. Aplicați amestecul intr-un strat gros, uniform în zonele problematice. În cel mai scurt timp, înfășurați zonele tratate intr-o folie pentru a menține caldura si apoi relaxați-vă timp de 15-30 de minute si apoi clatiti cu apă caldă. La sfârșitul procedurii, asigurați-vă că aplicați o cremă cu un efect de strângere pe piele.

Rețetele tradiționale pentru frumusețe, testate de mai multe generații de femei, vă permit să arătați bine îngrijite. Datorită lor, fața va fi mereu proaspătă și părul strălucitor.

Lasă Un Comentariu

Adresa de email nu va fi publicată iar câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.