Sfaturi de urmat inainte de a iti vinde telefonul

Majoritatea dintre noi nu ne vindem telefoanele, nu pentru ca nu am vrea, ci pentru ca in cele mai multe din cazuri ajung in situatia in care nu le-ar cumpara nimeni. Insa daca te-ai plictisit de telefonul actual si are doar cateva zgarieturi pe el, inseamna ca ai avut ceva grija de el si il poti vinde fara probleme. Bineinteles, site-urile de anunturi sunt pline de telefoane, insa ai mai jos o lista de sfaturi de care sa ti cont atunci cand esti dispus cu adevarat sa-ti schimbi telefonul si sa il vinzi pe cel actual.

  1. Decodeaza-l. Daca ai cumparat un telefon cu abonament sau in rate de la operatorul de telefonie mobila, atunci ar trebui sa te duci la un service specializat. Mai nou se poate si direct la operatori achitand o taxa minima de cativa euro, insa daca vrei sa ai foarte multi clienti si sa ceri o suma mai mare, atunci telefonul va trebui sa fie decodat.
  2. Curata-l bine. Foloseste o scobitoare cu grija si scoate mizeria acumulata in lacasul butoanelor, la difuzor si in zona unde vine cablul de alimentare. Va parea un telefon mult mai bine ingrijit, iar daca carcasa este uzata, ai face bine sa cumperi una noua.
  3. Pune-i folie. Chiar si una ieftina, daca deja ai folie si arata bine o poti lasa asa, dar daca nu ai sau e prea uzata, ar trebui sa o schimbi.
  4. Fa-i poze bune. Inainte de a urca anuntul online trebuie sa-i faci cateva poze telefonului. Ai grija sa il pui intr-o lumina buna, iar pozele sa iasa de calitate. De asemenea, daca telefonul are defecte vizuale ar trebui fotografiate si ele pentru a nu aparea probleme mai tarziu.
  5. Fa-i backup si sterge toate datele de pe el. Dupa ce ai facut salvarea tuturor fisierelor, este suficient doar sa-i dai o resetare telefonului si asta este tot, e pregatit de vanzare.

In cele din urma, dupa ce urmati toti pasii de mai sus, in momentul in care vindeti telefonul sa nu uitati sa scoateti din el cartela sim si cardul de memorie, chiar daca pare un sfat banal, poate la momentul respectiv nu veti fi atenti si veti putea uita.