Sfaturi pentru a fi mai productiv

De cand am ales sa devin freelancer, pot spune ca cea mai mare provocare prin care a trebuit sa trec a fost cresterea productivitatii.

Fiind tot timpul acasa, e foarte usor sa-ti fie distrasa atentia de toate celelalte lucruri din casa, in afara de calculatorul la care trebuie sa-ti faci treaba. Acasa mereu apare cate ceva de facut, mai ales daca esti genul de persoana care nu prea poate sa stea locului si trebuie tot timpul sa-si gaseasca ceva de facut.

Intotdeauna e niste praf care trebuie sters, o mancare de facut, niste haine de spalat si toate aceste lucruri te indeparteaza de munca si productivitate. De aceea am scris acest articol cu cateva sfaturi care m-au ajutat pe mine sa muncesc mai cu spor, chiar si de acasa.

Creeaza-ti confortul de care ai nevoie la birou

Esti acasa iar sansele sa fii distras de orice altceva in afara de munca sunt foarte mari. Din aceast motiv devine foarte important ca tu sa fii confortabil la birou, astfel ca nu vei mai simti nevoia de a te ocupa de alte lucruri prin casa.

Pentru asta, in primul rand e nevoie de niste birouri directoriale care sa-ti ofere tot spatiul de care ai nevoie pentru a te desfasura. Daca vei sta la un birou micut si ingramadit cu siguranta nu vei avea nici o sansa sa te simti confortabil acolo si sa fii productiv.

Odata rezolvata partea cu biroul, e timpul pentru alegerea unor scaune manageriale unde trebuie sa tii cont de un lucru important: scaunele sa fie confortabile, astfel ca n-o sa ai dureri de spate dupa o zi petrecuta la birou. Este un lucru destul de usor de bifat pe lista, trebuie doar sa mergi intr-un magazin de mobila si sa testezi ”pe viu” mai multe modele, pana il gasesti pe cel mai calitativ.

Ultimul aspect se aplica daca ai o camera dedicata biroului, nu doar stai la birou intr-un colt de sufragerie sau dormitor. Daca ai propria camera pentru munca, iti recomand si niste canapele pentru birou pe care sa le amplasezi acolo. Astfel, cand vei simti nevoia de a te intinde sau a te relaxa pentru cateva minute nu va fi nevoie sa parasesti incaperea si sa mergi in restul casei unde e posibil sa te iei cu alte treburi.

Lasă Un Comentariu

Adresa de email nu va fi publicată iar câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.