Ștergerea contului de Facebook – cât de grea este această operațiune

Din punct de vedere practic, stergerea contului de Facebook nu este o optiune foarte dificila. Din punct de vedere teoretic, ceva a declansat aceasta necesitate a utilizatorului, iar indiferent de ceea ce ar fi vorba, cu siguranta decizia trebuie respectata si este demna de luat in calcul.

De ce aleg oamenii sa isi stearga contul de pe una din cele mai mari si mai profitabile retele de socializare? In primul rand pentru ca simt ca le da dependenta, nu mai pot fi atenti la activitatile zilnice, casnice, la condus, la cursuri sau la locul de munca pentru ca simt nevoia sau au curiozitatea de a vedea ce se intampla mereu pe Facebook, cine ce a mai postat, ce mesaj au primit, ce invitatie etc.

Stergerea contului de Facebook se fac in cativa pasi simpli, cu toate ca o portita exista pentru ca utilizatorii sa se reintoarca in sanul acestei mari familii. Contul de Facebook nu poate fi sters practic, ci doar dezactivat.

Posibilitatea de stergere rapida inca nu exista! Astfel utilizatorul si-ar pierde, daca ar vrea sa se intoarca pe retea, toate postarile si inscrierile in grupuri, toate mesajele si ar trebui sa o ia de la zero.

In pagina de Facebook ce poate fi accesata fie de pe telefon, tableta sau de pe calculator, exista setarile de Securitate unde, la un simplu click, apare optiunea Dezactivati contul.

Dupa ce utilizatorul isi va da acordul pentru aceasta decizie, dupa ce va primi mesajul ca toate setarile au fost facute, numele va fi sters din cont impreuna cu imaginile publicate, dupa ce vor fi prezentate imagini cu cei mai buni prieteni de pe Facebook carora le va fi dor de utilizatorul care deja a luat decizia de a-si sterge pagina, apare si optiunea Confirma.

Chiar daca utilizatorul va apasa, informatiile nu pot fi sterse complet, oricand se va putea repune contul prin simpla logare cu numarul de utilizator si parola deja cunoscuta.

Daca simpla dezactivare nu este suficienta, exista un link pentru stergerea definitiva a contului, si anume https://www.facebook.com/help/delete_account, unde posibilitatile de intoarcere pe reteaua de socializare sunt limitate.

O data apasat butonul Sterge Contul Meu, utilizatorul se va detasa de tot ceea ce inseamna viata virtuala, familie virtuala, prieteni si cunostinte virtuale, vor invata din nou cum sa se bucure de micile placeri ale vietii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *