The King of Staten Island, cel mai bun film al lui Judd Apatow

Judd Apatow semneaza aici cel mai bun film al sau, cu un rating de 7,3 pe imdb. O comedie dramatica tandra si afectuoasa. In rolul principal in regasim pe Pete Davidson, un actor cu o carisma enorma, un comedian extrem de cunoscut de fanii Saturday Night Live.

Freaks and Geeks. Fete. Dragoste. Indragosteala. Oameni amuzanti. Crazy Amy. In afara Americii, Judd Apatow nu este atat de cunoscut in domeniul comediei americane moderne. Cu toate acestea, de mai bine de 30 de ani, realizatorul/producatorul/scenaristul a stiut sa se reinventeze, sa isi ofere o nota mai dramatica de fiecare data, sensibila si afectuoasa departe de stereoptipurile specifice comediilor dramatice. In aceasta categorie se incadreaza si cel mai recent film al sau, The King of Staten Island, film ce a avut premiera in luna iulie a acestui an.

Pete Davidson interpreteaza aici rolul lui Scott, mai mult freak decat geek, un adolescent etern, un looser simpatic in varsta de 24 de ani care locuieste alaturi de mama sa vaduva, de cand tatal sau, un pompier, a decedat in timpul unei misiuni, pe vremea cand el avea doar sapte ani.

Scott este cunoscut in periferia in care locuieste. Insa, in timp ce prietenii sai avanseaza din punct de vedere personal si profesional, el se inradacineaza in aceasta periferie, adica Staten Island din New York. Visul sau este acela de a infiinta un restaurant/salon de tatuaj insa acest vis pare din ce in ce mai indepartat. Scott este angoasat, maladiv, prefera sa isi petreaca timpul fumand iarba pe canapea impreuna cu prietenii, refuza pur si simplu sa se maturizeze.

Insa, viata sa este data peste cap in momentul in care mama sa incepe o relatie cu Ray, un pompier la fel ca si tatal sau. La fel ca si Scott, Pete Davidson si-a pierdut tatal la o varsta frageda (a murit pe data de 11 septembrie cand el avea doar sapte ani) si a fost nevoit sa invete sa traiasca fara el, a suferit de crize de angoase si a fost diagnosticat cu tulburari de personalitate si a crescut in Staten Island.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?