The Rental: un film horror promițător însă inegal

Pe baza unui subiect deja cunoscut, folosit de mai multi cineasti, Dave Franco acorda o atentie sporita esteticii si profunzimii personajelor sale. Chiar daca The Rental adopta o naratiune lenta, acest lucru se intampla pentru a cunoaste mai bine personalitatea celor care sunt pionii acestei drame horror. O reteta care functioneaza de altfel. Un film care nu este lipsit de defecte insa care are meritul de a propune o alternativa filmelor horror obisnuite. The Rental are un rating de 5,7 pe imdb.

Punctul de plecare al filmului The Rental este cat se poate de simplu: doua cupluri inchiriaza o casa din dorinta de a petrece un weekend in natura. La scurt timp ne dam seama ca lucrurile nu sunt atat de clare intre cei patru tineri si intre tensiuni sexuale nerostite, situatia se complica si atmosfera devine apasatoare.

Ca si cum lucrurile nu ar fi fost suficient de complicate si asa, citadinii nostril vor descoperi ca vila draguta pe care au inchiriat-o este plina de camera de supraveghere. Decid sa plece de acolo cat mai repede cu putinta.

Este clar: scenariul scris de Dave Franco pentru prima sa realizare nu straluceste prin originalitate insa, prin forma sa, The Rental reuseste sa se detaseze de majoritatea productiilor de acest gen. Cu un stil visual propriu si curat, care ne aminteste de cel al mai multor productii independente pe care le putem descoperi an de an in cadrul unor evenimente precum TIFF, The Rental isi ofera un aspect particular care cu siguranta va fi pe placul fanilor genului horror.

Un alt atu al acestui lung-metraj este castingul. Cu siguranta veti fi incantati sa o regasiti pe Sheila Vand (A Girl Walks Home Alone At Night) in rolul unuia din personajele principale dar si pe Dan Stevens (Downtown Abbey sau The Guest).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.