Tot Ce Trebuie Să Știm Despre Ceaiul Verde

Din cele mai vechi timpuri și până în prezent, ceaiul verde și-a câștigat locul în casele noastre datorită beneficiilor multiple pe care le are asupra organismului. Odată băut acest lichid miraculos, se declanșează anumite reacții benefice organismului nostru. Dacă doriți să aflați misterul ceaiului verde, pornind de la origini și până la a ajunge în casele noastre, vă invit să citiți cele ce urmează.

Călătoria sa începe în Asia acum mai bine de 2000 de ani, respectiv în Țara Soarelui Răsare, Japonia. De atunci și până acum, ceaiul verde a ajuns să fie folosit de întreaga planetă, după o călătorie lungă și glorioasă.

Beneficiile Sale Asupra Organismului

În primul rând oamenii de peste tot beau ceai verde datorită numărul imens de antioxidanți conținut. Datorită conținutului mare de teină, o alternativă sănătoasă a cofeinei, ceaiul verde poate înlocui cu ușurință cafea zilnică, fără a avea efectele adverse ale acesteia, precum agitație și hipertensiune. Din contră s-a observat că în timp consumatorii de ceai verde sunt mai apărați de bolile cardiovasculare.

Băut zilnic ceaiul verde acționează și asupra dinților, făcându-i mai puternici. El reduce apariția cariilor dentare cu peste 50%. În plus ceaiul verde ajută ficatul prin detoxifierea lui. Motivul pentru care este ales de majoritatea reprezentantelor sexului frumos ține însă de calitatea lui de a ajuta digestia organismului lucru ce duce la o slăbire accelerată, iar ele știu asta.

Cum Bem Corect Ceaiul Verde

Pentru a profita de absolut toate proprietățile sale curative este recomandat să bem mai multe căni de ceai verde pe zi, însă și o singură cană este suficientă, ținând cont de faptul că societatea noastră nu are niciodată suficient timp.

Cantitatea de ceai verde suficientă unei singure căni este de două grame de frunze. Recomandată este folosirea ceaiului verde sub formă de frunze deoarece ceaiul verde la plic nu conține tot atâția antioxidanți. Frunzele trebuie lăsate la infuzat doar 3-4 minute pentru a obține un ceai verde perfect echilibrat.