Trăsăturile unui contabil bun

firma de contabilitate de incredere, unde sa activeze contabili buni, membri CECCAR, este dificil de gasit in zilele noastre, fie si doar pentru simplul fapt ca potentialii clienti sunt asaltati din toate partile cu oferte care de care mai atractive, cel putin in prima faza, dintre care nu stiu pe care anume sa o aleaga.

Unde mai pui si faptul ca auzim tot mai des de cazuri in care lipsa de profesionalism si de integritate a contabililor alesi a avut consecinte nefaste pentru clientii acestora.

Daca aceia ce fac parte din cadrul unei firme de contabilitate nu sunt 100% in acord cu clientii antreprenori, lucrurile pot ca sa scartaie tot mai mult, pana cand se pot produce dezastre de proportii, mergand pana la intrarea in faliment a afacerii respective.

Cu precadere daca este vorba de un start-up, profesionistii din cadrul firmei de contabilitate aleasa de catre un antreprenor sunt mult mai mult decat niste simpli contabili (in vechea definitie a termenului, adica de persoane care se ocupa de ansamblul operatiilor de inregistrare, pe baza unor norme si reguli speciale, a miscarii fondurilor si materialelor dintr-o entitate economica).

Mai nou, un specialist in contabilitate este concomitent si consultant fiscal, consultant de afaceri, ba chiar si consultant juridic (intr-o anumita masura).

Imaginea de ins ingropat in hartii, calculand si iar calculand, inregistrand taciturn, cu o figura acra, pe diverse categorii, tot soiuri de mijloace fixe si circulante a apus deja.

Acum un specialist din cadrul unei firme de contabilitate bune, precum Contello, se caracterizeaza printr-un profesionalism desavarsit, la care se adauga o mare disponibilitate de a dialoga cu beneficiarii serviciilor din acest domeniu (pe intelesul clientilor), o inteligenta peste medie si o viteza de reactie foarte buna, care sa ii permita sa tina pasul cu cele mai noi schimbari legislative, modificari pe care ideal ar fi chiar sa le intuiasca inainte de a fi promovate de catre politicieni, pentru ca antreprenorii pe care ii consiliaza sa poata lua din timp, preventiv, cele mai bune decizii de natura contabila (si nu numai).

La acestea se adauga si integritatea, deoarece businessmanii nu isi mai doresc doar firme de contabilitate care sa le ofere pachete de servicii specifice la un pret bun, dar si siguranta ca datele contabile referitoare la compania lor nu vor ajunge pe mainile concurentei.

Daca am intreba un afacerist ce isi doreste de la contabilul cu care va lucra cand se adreseaza unei firme de specialitate, cu siguranta o sa spuna ca in afara de profesionalism, incredere, flexibilitate in gandire si in practica, mai vrea sa fie si foarte deschis la dialog si sa aiba simtul umorului, pentru a-i putea explica in graiul muritorilor de rand, fie ei si antreprenori, “limba contabiliceasca”, pentru multi mai dificila chiar decat chineza.


Ce detesta cel mai mult un om de afaceri la un contabil?

Cu siguranta tonul arogant pe care ii spune ca stie el ce face si ca e mai bine sa nu-l deranjeze cu intrebari naive si agasante, chiar daca este detinatorul afacerii respective.

Nimic mai enervant decat aceasta atitudine de atotstiutor, mai suparator decat faptul ca nu are disponibilitatea de a incearca sa ii lamureasca neclaritatile pe care le are cu privire la un anumit aspect referitor la evidenta contabila sau la vreo modificare legislativa de ultima ora in materie fiscala, care ar putea afecta activitatea firmei pe care, surprinzator poate pentru contabilul respectiv, EL, PATRONUL este acela ce o conduce!

Un antreprenor prin definitie vrea ca sa detina controlul si, in materie de contabilitate, mai mult decat in orice alt domeniu, lucrurile par sa ii scape de sub control, sa aiba senzatia ca se afla pe nisipuri miscatoare, ceea ce nu e deloc confortabil.

Asa incat va evita colaborarea cu un individ care se crede superior doar pentru ca s-a specializat intr-un domeniu arid, pe care imensa majoritate a oamenilor il detesta.

Iata motivul pentru care tot mai  multi patroni aleg in primul rand o firma de contabilitate experimentata, profesionista, care sa-si asume raspunderea actiunilor sale, dar unde si calitatea oamenilor ce profeseaza acolo sa fie una de top.

La Contello aceste cerinte sunt pe deplin indeplinite, asa incat eu va recomand sa optati pentru a lucra cu specialistii in contabilitate de aici, deoarece serviciile de care veti beneficia vor fi unele de nota 10 din toate punctele de vedere!

Lasă Un Comentariu

Adresa de email nu va fi publicată iar câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.