Uncle Frank, drama intimă a lui Alan Ball

Alan Ball, creatorul serialelor Six Feet Under si True Blood revine cu cel de-al doilea lung-metraj din cariera avand un rating de 7,2 pe imdb.com. Este un film nou, din 2020, genul drama. Uncle Frank este o drama personala in care Paul Bettany este nevoit sa se reconstruiasca sub privirile lui Sophia Lillis.

Alan Ball revine la lung-metraje cu Uncle Frank
Alan Ball este cunoscut in special de pasionatii de seriale. Ii putem multumi pentru realizarea a doua seriale majore pe HBO, Six Feet Under (2001-2005) si True Blood (2008-2011). Pacat ca una din creatiile sale, Here and Now (2018) nu s-a ridicat la inaltimea asteptarilor celorlalte. In 2007 a realizat primul lung-metraj, Tabou (s). Mai multi ani au trecut pana cand sa decida sa revina la acest format. Putem spune fara sa gresim ca asteptarea a fost benefica deoarece cu Uncle Frank semneaza o drama persoanala frumoasa.

Dupa cum explica in cadrul editiei cu numarul 46 a Festivalului Deauville, Uncle Frank nu este o poveste inspirata din fapte reale ci este inspirata de o persoana care a contat enorm in viata sa. In tineretea sa, Alan Ball o anunta pe mama sa ca este homosexual. Reactia mamei sale nu a fost una foarte entuziasta. Insa i-a vorbit de un unchi din familia lor care avea si el un “prieten special”. Alan Ball nu l-a intalnit niciodata personal pe acesta dar si-a imaginat cu Uncle Frank o poveste care ar fi putut fi a sa.

Actiunea filmului se deruleaza intre sfarsitul anilor 1960 si inceputul anului 1970. In sanul familiei Bledsoe, care locuieste la Creekville, in Carolina de Sud, Frank apare ca un membru al familiei special in ochii tinerei Beth. Un barbat cultivat, elegant, atent si sensibil insa niciodata pretentios. Inca adolescenta, Beth nu poate intelege de ce bunicul sau nu il place pe Frank. Abia cativa ani mai tarziu, in 1973, atunci cand se reintalneste cu el la universitatea din New York unde preda, Beth reuseste sa inteleaga de ce…era homosexual.

Drept urmare, Uncle Frank nu este o poveste centrata pe Beth. Parcursul lui Frank este cel care intereseaza aici. In momentul in care afla ca tatal sau a murit, Frank este nevoit sa se reintoarca in orasul natal. Un road trip efectuat cu ajutorul lui Beth, in care trecutul reiese la suprafata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.