Utilizările Nebănuite Ale Zațului De Cafea În Cosmetică

Adorăm cafea dimineața când ne trezim, îi adorăm gustul, aroma și efectele pe care le are asupra organismului însă după ce o consumăm ne rămâne zațul ce trebuie înlăturat.

Dacă preferi cafeaua la ibric atunci știi cât de greu se curăță zațul. Cum ar fi să nu îl mai arunci, zațul de cafea poate avea întrebuințări cosmetice inedite.

Zațul De Cafea Și Exfolierea Corpului

Odată pe săptămână pielea corpului trebuie exfoliată pentru a rămâne curată și strălucitoare. În mod normal apelăm la produse de exfoliere din comerț însă acestea pot fi înlocuite cu zațul de cafea. Spre deosebire de exfoliantul obișnuit, zațul nu provoacă reacții alergice și nici nu are substanțe chimice ce ne-ar putea afecta.

O lingură de zaț este suficientă pentru curățare pielii picioarelor. Nu ai nevoie de nici un alt produs. Exfolierea se va face în mod obișnuit după duș, pe pielea umedă și spălată în prealabil.

Exfoliant De Față

Pielea feței este mult mai sensibilă și predispusă la apariția petelor roșii decât pielea corpului. Exfolierea cu zaț de cafea poate fi folosită și la nivelul feței, rezultatele fiind spectaculoase, numai că în exces, la fel ca un exfoliant cumpărat de-a gata, poate dăuna. Pentru a nu afecta tenul se recomandă ca zațul de cafea să se amestece în prealabil cu o linguriță de miere și abia mai apoi amestecul rezultat să fie folosit pe pielea feței.

Folosit odată pe săptămână, acest exfoliant făcut în casă, va avea rezultate spectaculoase, piele va fi mai curată, fără imperfecțiuni și va radia de sănătate. În plus odată aplicat pe față zațul de cafea va face petele de sub ochi să dispară, trebuie doar lăsat puțin mai mult pe piele și apoi clătit cu apă din abundență.

Zațul De Cafea Poate Fi Un Bun Pentru Părul Gras

Dacă aveți părul gras știți de câtă îngrijire are nevoie pentru a se menține sănătos și curat. Părul gras necesită o atenție mai mare iar de aceea poate devenii o corvoadă. Pentru a scăpa de tendința de îngrășare a părului zațul de cafea vă vine în ajutor.

Pe lângă șampon sau balsam, spălați-vă pe cap cu zaț. Acesta vă va ajuta părul să se mențină proaspăt mai mult și să devină imun la grăsime. De asemenea zațul poate fi folosit și în lupta cu celulita. Masați cu grijă pielea afectată de celulită iar rezultatele se vor vedea de la primele aplicări.

Există mult mai multe întrebuințări ale zațului de cafea în gospodărie însă aceste sunt principalele de ordin estetic. Tot din zaț putem face un săpun în casă, aromat ce va lupta cu celulita dar ne va exfolia și pielea.